A Europe in Budapest. A Guide to its Many Cultures című könyv a Terra Recognita Alapítvány kiadásában jelent meg 2011-ben, a soros magyar EU-elnökségre időzítve, a Külügyminisztérium támogatásával, a külföldről érkező diplomaták számára kb. 12.000 példányban.

Az angol nyelvű, fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány kereskedelmi forgalmazását az elnökségi félév lezárultával a kiadó, a Terra Recognita Alapítvány végzi.

Az útikönyv újszerű oldaláról mutatja be Budapestet: a főváros különböző arcait tárja az olvasó elé. Fejezetenként egy-egy nép, vallási közösség Budapesthez fűződő múltbéli viszonya kerül ismertetésre – az aktualitásokra is kitérve. A könyv szerzői fiatal történészek, akik a különféle kultúráknak Budapest arculatát alakító hatásait gyűjtötték össze. A németek, csehek, lengyelek, franciák, svájciak, finnek, olaszok, zsidók, muszlimok és romák stb. kultúrájának nyomai – épületek, szobrok, emléktáblák, ma is élő hagyományok elevenednek meg a könyv lapjain. Az izgalmas leírások és a lenyűgöző fényképek új és sajátos megvilágításba helyezik fővárosunk képét. Az érdekességeket tematikus sétákon tekinthetjük meg a mellékelt színes térkép segítségével.

A kiadvány adatai:

Csaba Zahorán and István Kollai (eds.): Europe in Budapest. A Guide to its Many Cultures. Translated by Orsolya Frank, photos by Zsolt Reviczky, Gyula Sopronyi. Terra Recognita Foundation, Budapest, 2011. ISBN 978–963–89185–0–5.

256 oldal, színes fotókkal, kivehető, színes térképmelléklettel.