“Central Europe on the Horizon”

A vasút az egyik leginkább preferált tömegközlekedési eszköz az Európai Unióban – papíron, a stratégiák szintjén. A gyakorlatban azonban rendre hátrányba kerül ez a közlekedési eszköz az autóval, vagy a repülővel szemben.

A vasút preferált helyzete nem véletlen: ez a legkörnyezetbarátabb közlekedési forma, az egy főre vetített emissziós mutatói messze alulmúlják az autós vagy a repülős közlekedését. Az sem véletlen, hogy mégsem vált eddig népszerűbbé a többi közlekedési eszköznél: a vasúti közlekedéshez még mindig az olyan lehetséges kényelmetlenségeket társítják az emberek többsége, mint a várakozás, cipekedés, az esetleges késések okozta kényelmetlenségek, az utastársakkal való összezártság.

Az Európai Unió keleti régióiban mindehhez jönnek még a vasúti szerelvények és a pályaudvarok erősen ingadozó minősége: a látható fejlesztések ellenére még mindig eléggé kiszámíthatatlan, hogy egy-egy pályaudvar vagy vonat milyen minőségben várja az utasokat.

A Terra Recognita Alapítvány ezen tapasztalatok alapján indította el vasúti népszerűsítő projektjét, ami a Budapest-Pozsony-Brünn-Varsó útvonalat érinti. Ez a vasútvonal mind a négy visegrádi országon áthalad – ideális nyomvonala tehát a észak-déli visegrádi közlekedésnek.

A projekt fő támogatója az International Visegrad Fund

A projekt előrehaladásáról honlapunkon fogunk beszámolni.

Partnerek:

Res Publica Nova
Vetrne mlyny
Kempelen Biomatic Orchestra